SOLIDWORKS 2020

Koledar

Market

 

Jezik

Novosti

Novosti v SOLIDWORKS 2020

Nove zmogljivosti in izboljšave portfelja rešitev SOLIDWORKS vam bodo pomagale povečati produktivnost oblikovalskih in proizvodnih virov, hkrati pa vam bodo omogočili hitrejšo dostavo inovativnih izdelkov.

SOLIDWORKS 2021 SOLIDWORKS 2020 SOLIDWORKS 2019 SOLIDWORKS 2018

SOLIDWORKS 3D CAD 2020

<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/> Vzorci v sestavih zagotavljajo učinkovit način za dodajanje več kopij komponent v sestave. Novost v SOLIDWORKS 2020 je to, da so vzorci sestavov, ki so osnovani na vzorcih, bolj inteligentni. Linearni in krožni vzorci so bolj vsestranski, orodje Mirror Components pa je bolj robustno.
Vzorci v sestavih
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/> 3D Interconnect omogoča odpiranje in sklicevanje na nevtralne in interne CAD datoteke iz drugih aplikacij CAD. SOLIDWORKS 2020 uvaja poenostavljen potek dela, ki vam omogoča, da datoteke, ki jih podpira 3D Interconnect, iz Raziskovalca preprosto povlečete in spustite v SOLIDWORKS sestave kot katere koli druge SOLIDWORKS datoteke.
3D Interconnect
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/> V SOLIDWORKS 2020 so se pojavile nove funkcionalnosti, ki olajšajo in pospeši izdelavo vaših risb. Hitro spreminjanje skale listov, nova verižna kota in Alternative Position pogledi za kose so le ene izmed novosti pri risbah.
Risbe
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>Pogosta tehnika za napredno modeliranje z površinami je uporaba funkcije Surface Offset. V SOLIDWORKS 2020 funkcija omogoča uporabnikom da vidi in odstrani katerokoli površino katero ni možno ustvariti z odmikom in ustvari presotalo geometrijo.
Surface Offset
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>Z novim Detailing Mode načinom v SOLIDWORKS 2020 je produktivnost izboljšana tako, da uporabnikom omogočamo, da v nekaj sekundah odprejo risbe, ki vsebujejo velike sestave, veliko listov, številne konfiguracije ali zahtevne poglede. Oglejte si ta video in si oglejte številne naloge, ki jih je mogoče dokončati v Detailing Mode načinu.
Detailing Mode
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>SOLIDWORKS 2020 vključuje izboljšave poteka dela ko uporabljamo napravah z ekranom na dotik, bolj gladke prehode z G3 kontinuiteto in pomembne izboljšave funkcionalnosti \
Skiciranje
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>Opombe v SOLIDWORKS 2020 sedaj imajo svoj zavihek v komandni vrstici, izboljšam predogled, shranjvanje v PDF, JPEG in TIFF format, podporo za risbe in možnost pisanja opomb z miško brez potrebe po napravah z ekranom na dotik.
Opombe
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>SOLIDWORKS 2020 prinaša izboljšave spreminjanja mrežnega modela odprtega kot naprimer iz STL formata z uporabo funkcij kot so Fillet, Chamfer, Mutual Trim, Knit Surfaces, Delete Hole, Delete and Fill in druge funkcionalnosti.
Urejanje mrežnega modela in pregled deviacij
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>SOLIDWORKS 2020 vključuje izboljšave poteka dela ko uporabljamo napravah z ekranom na dotik, bolj gladke prehode z G3 kontinuiteto in pomembne izboljšave funkcionalnosti \
Spremebe na mrežnem modelu
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>Izboljšave 3D-tiskanja v SOLIDWORKS 2020 vključujejo iskalno bazo 3D-tiskalnikov z informacijami o delavnem volumnu, generiranje podatkov 2D-rezin iz solid geometrije, namesto iz mrežne datoteke in možnost shranjevanja teh podatkov v format 3MF. Na kratko si oglejmo 3D Experience Marketplace Make, kjer lahko hitro oddajate kateri koli SOLIDWORKS kos v proizvodnjo – vse znotraj SOLIDWORKS vmesnika.
3D tiskanje
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>Ustvarite vaš katerikoli kos dinamičen z novo funkcijo Make Part Flexible v SOLIDWORKS 2020. Preslikajte reference kosov na enostaven način brez ustvarjanja dodatnih konfiguracij ali datotek kosa. To optimizira vaše upravljanje podatkov in učinkovitost, saj vizualizirate in preverjate sklope z gibanjem. Kosovnice sestava prepoznajo posamezne instance fleksibilnih kosov kot eno kos. Fleksibilnost kosov tudi ne vplivajo na poglede v risbi saj obdržijo stanje ko je pogled bil ustvarjen.
Fleksibilne komponente
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>Navidezna resničnost v eDrawings Professional omogoča uporabnikom, da raziskujejo svoje zasnove v merilu ena proti ena z uporabo VR opreme. Verzija 2020 omogoča kakovostnejši pregled vključno z transparentnostjo, ter gladke prikaz, kar daje vašemu modelu bolj realističen videz.
eDrawings VR
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>Structure system funkcionalnost vam omogoča prilagodljivo metodo za izris varjenih konstrukcij z ali brez uporabe zapletenih 3D skic za definiranje vseh segmentov. V naslednjem videju si oglejte zmožnosti Structure System funkcionalnosti in novih možnosti v SOLIDWORKS 2020.
Structure System
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>Gradniki oblikovanja se vedno spreminjajo, velikost, obliko, tudi kako so konfigurirani na nivoju sestava. Te spremembe lahko povzročijo, da drugi gradniki, na primer zaokoržitve (Fillet) se ne bodo uspeli obdržati zaradi spremembe referenc. SOLIDWORKS 2020 lahko samodejno popravi te manjkajoče reference za vas in tako prihrani čas pri ponovni izbiri referenc ali ponovnem ustvarjanju funkcije.
Popravljanje referenc zaokrožitve
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/> Envelope Publisher, nova funkcija v SOLIDWORKS 2020, olajša oblikovanje z metodo top-down design. Envelope kosi, orodje za izdelavo referenčnih komponent, niso več omejeni na komponente znotraj istega sestava. Zdaj lahko komponente izberete med drugimi podsestavi in jih vključite kot envelope kos v ciljni sestav. Sodelujte v velikih sestavih z novim Envelope Publisher orodjem.
Envelope Publisher
<strong>SOLIDWORKS 2020</strong> <br/>Orodna vrstica Quick Mates zagotavlja način za hitro sestavljanje komponent neposredno iz grafičnega polja. V naslednjem videju so poglejte razširitev priljubljenega orodja za SOLIDWORKS 2020 z dodanim Slot in Width, ter Limit Mate relacijo.
Quick Mates

SOLIDWORKS SIMULATION 2020

<strong>SOLIDWORKS SIMULATION 2020</strong> <br/> Doda novo orodje, imenovano SIMULATION Evaluator, ki uporabnikom omogoča preverjanje in posodabljanje ali ponovno pritrditev rezultatov simulacije, preverjanje nastavitve simulacijske analize, preverjanje materialov in mreže – vse na enem mestu. S tem imamo na enem mestu zbrane povratne informacije, potrebne za samozavestno premikanje projekta naprej.
SIMULATION Evaluator
<strong>SOLIDWORKS SIMULATION 2020</strong> <br/> Pri načrtovanju se pogosto uporabljajo vijaki in zatiči. Analiza komponent, ki so povezane s to metodo, ima zdaj novo možnost v SOLIDWORKS SIMULATION 2020. S pomočjo tehnologije SIMULIA se porazdelitev obremenitev med komponentami, ki so povezane prek teh dveh vrst konektorjev, izračuna z uporabo bolj natančno s Distributed Coupling metodo. Ta možnost omogoča natančnejši preračun porazdelitev napetosti skozi konektor in odpravlja koncentracije napetosti na glavah vijakov in matic. Poleg tega SOLIDWORKS SIMULATION 2020 zdaj podpira tudi mešanje obeh mrež – Draft in High Quality. To lahko drastično pospeši hitrost simulacijskih analiz in po zagotovi natančne rezultate.
Distributed Coupling
<strong>SOLIDWORKS SIMULATION 2020</strong> <br/>SOLIDWORKS SIMULATION 2020 dodaja možnost izračuna free body sil v vsakem časovnem koraku tako za nelinearne statične kot dinamične analize. Free body sile lahko prihajajo iz stika, zunanjih obremenitev, konektorjev ali vpetij in so pomembn informacij pri načrtovanju, ko se komponente zelo deformirajo in imajo nelinearne materialne lastnosti. Z neposrednim dostopom do teh informacij lahko konstruktorji prihranijo pri ročnih izračunih ali dragih prototipih.
Free body sile v nelinearnih analizah

SOLIDWORKS Electrical 2020

<strong>SOLIDWORKS Electrical</strong> <br/> Novost v SOLIDWORKS 2020 je možnost izračuna masnih lastnosti žic, kablov, prevleke ali delne prevleke. Linearna masa se lahko določi znotraj SOLIDWORKS Electrical ali SOLIDWORKS Routing. SOLIDWORKS 2020 nam omogoča pregled vpliva žice in kablov na težišče in vztrajnostni moment sklopa.
Masne lasnosti
<strong>SOLIDWORKS Electrical 2020</strong> <br/>SOLIDWORKS Electrical 2020 uvaja prilagodljive profile pravic uporabnikov. Uporabniške pravice določajo, kaj si lahko vsak uporabnik ogleda in spremeni v programu SOLIDWORKS Electrical. Vsak profil ima omogočeno določeno funkcionalnost in vsak uporabnik je dodeljen profilu. Poleg petih izhodiščnih profilov je zdaj mogoče izdelati profile po meri, kjer je mogoče vsako funkcionalnost omogočiti posebej. Te nove možnosti v letu 2020 ponujajo bolj natančen nadzor dovoljenj za skrbnike.
Pravice uporabnikov v SOLIDWORKS Electrical
<strong>SOLIDWORKS Electrical 2020</strong> <br/> SOLIDWORKS Electrical 2020 uvaja puščice za opombe in balone. Uporabite Leader Style Manager, da določite videz puščic, kot so vrsta črte, font besedila in oblika bloka. Blok oblike vključujejo krog, šesterokotnik in trikotnik. Predstavite svoj izdelek na preprost način z novimi orodji za shematično predstavitev.
Puščice za opombe v SOLIDWORKS Electrical
<strong>SOLIDWORKS Electrical 2020</strong> <br/>V SOLIDWORKS Electrical 2020 prilagoditev poročil poleg višine besedila zdaj vključuje tudi višino vrstic. Z enim klikom lahko z lahkoto dodajte tudi številke vrstic v poročila.
Poročila v SOLIDWORKS Electrical

SOLIDWORKS Manage 2020

<strong>SOLIDWORKS Manage 2020</strong> <br/> Upravljanje projektov s SOLIDWORKS Manage vam omogoča tesno integracijo s sredstvi in rezultati projekta. Z izdajo 2020 lahko projekte uvozite kot XML iz orodij, kot je Microsoft Project. Zdaj si lahko svoj projekt predstavljate za vizualizacijo v priljubljenih formatih, kot so Load Charts, PERT Charts in Network Diagrams. Novo orodje Capacity Planning samodejno izračuna razpoložljiv čas iz vaših virov in povpraševanja po vaših projektih.
Izboljšave pri upravljanju projektov v SOLIDWORKS Manage
<strong>SOLIDWORKS Manage 2020</strong> <br/> S SOLIDWORKS Manage 2020 je upravljanje opravil lažje kot kadar koli. Zdaj lahko ustvarite predloge opravil, da vnaprej določite zadevo, prioriteto, dodeljen čas, prejemnika, podrobnosti o nalogah in opombe svojih ponovljivih dejavnosti. Za hitro ustvarjanje in dodelitev naslednje naloge uporabite predloge opravil.
Predloge opravil
<strong>SOLIDWORKS Manage 2020</strong> <br/> Povezane datoteke, kot so »vsebina« in »kjer uporabljajo« se lahko enostavno dodajo v proces v SOLIDWORKS Manage. S SOLIDWORKS Manage 2020 lahko povezane zapise dodate naenkrat, tudi če so shranjeni v različnih predmetih kot so knjižnice, kosovnice, PDM in več. Procesu se lahko dodajo tudi posebni predmeti kot so tveganja, neznanke projekta in zahteve po izdelkih. Ti predmeti se lahko razporedijo samodejno. SOLIDWORKS Manage 2020 uvaja pod-procese, tako da lahko določeni zapisi po isti poti sledijo edinstveni poti. Razmerje med procesom in pod-procesom se ohrani s čimer lahko preprosto najdete povezane procese.
Izboljšave upravljanja procesov
<strong>SOLIDWORKS Manage 2020</strong> <br/> Združevanje podatkov in informacij iz različnih virov je v SOLIDWORKS Manage 2020 olajšano z uvedbo integracije v Microsoft Outlook in z razširjeno integracijo s SOLIDWORKS PDM. E-poštna sporočila lahko sedaj shranite neposredno v SOLIDWORKS Manage, tako da se boste lahko v prihodnosti sklicevali na njih brez iskanja. Ko delate v SOLIDWORKS PDM-u, so e-poštna sporočila in vse druge informacije, ki ste jih zajeli v SOLIDWORKS Manage, zdaj dostopne na kartici Manage v vašem File Explorer Vault View pogledu.
Integracija z Outlook in PDM
<strong>SOLIDWORKS Manage 2020</strong> <br/> S pomočjo SOLIDWORKS Manage 2020 lahko vi in vaš ekipa spremlja nenehno spreminjajoče informacije. Novi namenski pregledovalnik nadzorne plošče lahko deluje na skupnih ekranih, da prikaže ustrezne informacije - tako so vsi seznanjeni z dejavnostmi in uspešnostjo vašega podjetja. Plenarni Web Client ima sedaj poleg razširjenih zmogljivosti s SOLIDWORKS PDM tudi modula Home in Projects, tako da lahko več dela opravljate na daljavo ali na poti s svojim internetnim brskalnikom.
Pregledovalnik nadzorne plošče in plenarni Web Client

SOLIDWORKS PDM 2020

<strong>SOLIDWORKS PDM 2020</strong> <br/> Povečana zmogljivost SOLIDWORKS PDM 2020 omogoča hitrejšo vsakodnevno uporabo kot kdaj koli prej. Za brskanje v podmapi vam ni treba več čakati, da se vsebina datoteke in njihove podrobnosti naložijo. PDM zavihki prav tako nalagajo podatke v ozadju. Splošna učinkovitost sistema je zaradi tega izboljšana.
SOLIDWORKS PDM zmogljivost
<strong>SOLIDWORKS PDM 2020</strong> <br/>SOLIDWORKS PDM 2020 uvaja referenčne pogoje za otroke elemente v delotokih. Preprečite lahko, na primer, da bi bili dokumenti odobreni, če uporabljajo zastarele datoteke ali datoteke, ki so v stanju spreminjanja. To pomaga avtomatizirati procese, da se sprostijo pravilni podatki.
SOLIDWORKS PDM delovni tokovi
<strong>SOLIDWORKS PDM 2020</strong> <br/>SOLIDWORKS PDM 2020 uvaja hitro iskanje, da lahko hitro in enostavno najdete datoteke. Na tipkovnici uporabite Control + F in začnite tipkati. Predlagana iskanja so na voljo na podlagi vaše zgodovine in tistega, kar ste začeli vnašati v iskalno polje. Hitro iskanje in polja na običajnih iskalnih karticah zdaj podpirajo več spremenljivk, kar vam olajša iskanje.
Izboljšave v SOLIDWORKS PDM iskanju
<strong>SOLIDWORKS PDM 2020</strong> <br/>Web2 z SOLIDWORKS PDM 2020 predstavlja razširjeno funkcionalnost za dostopanje do vaših podatkov preko spletnega brskalnika na vašem računalniku, telefonu ali katerokoli napravo z dostopom do interneta. Sedaj lahko pregledate zgodovino datotek in dostopate do kosovnic (SOLIDWORKS kosovnice, razrezno listo, privzete PDM kosovnice). Ko želite prenesti datoteke, nova opcija Download with References je na voljo za samodejno vključevanje dodatnih datotek, kot so risbe, simulacija in drugo.
SOLIDWORKS PDM Web2

SOLIDWORKS CAM 2020

<strong>SOLIDWORKS CAM 2020</strong> <br/>Izdelava kritičnih gradnikov s tesnimi tolerancami zahteva ponastavitev koordinatnega sistema. Probing se uporablja za ponastavitev poti orodja, da se omogoči karseda natančna izdelava. Probing, ki je zdaj vključen v SOLIDWORKS CAM Professional, privarčuje čas pri nastavitvi vaše poti orodja v primerjavi z ročnim dodajanjem teh operacij po obdelavi.
CAM PROBING
<strong>SOLIDWORKS CAM 2020</strong> <br/>Proizvodni postopki večjih kosov morajo večje kose odpadkov pustiti, da ostanejo pritrjeni na končni izdelek. Rezanje zavihkov v SOLIDWORKS CAM 2020 vključuje te operacije, s čimer prihranite čas pri nastavitvi poti orodja v primerjavi z ročnim dodajanjem teh operacij po obdelavi.
Rezanje zavihkov s CAM

SOLIDWORKS Composer 2020

<strong>SOLIDWORKS Composer 2020</strong> <br/>SOLIDWORKS Composer 2020 sedaj ima opcijo uvoza vseh eksplozijskih pogledov in korakov iz ustvarjenih v SOLIDWORKS sestavu. Poglede je možno ponovno uporabiti za različne potrebe vključno animacije. Animacije sedaj lahko shranimo v dodatne formate kot so MKV, MP4 in FLV poleg obstoječega AVI formata. Novost je tudi hitro shranjevanje serije rastrskih in vektorskih slik z zajemom 360 stopinj.
SOLIDWORKS Composer

SOLIDWORKS Plastics 2020

<strong>SOLIDWORKS Plastics 2020</strong> <br/>SOLIDWORKS Plastics 2020 poenostavi postopek pri nastavljanju simulacij brizganja plastike na način, da omogoča reference na 3D geometrijo brez potrebe po mreženju. To prihrani čas in zagotavlja dinamično posodabljanje, ko se 3D modeli spremenijo.
Robni pogoji, ki temeljijo na geometriji

SOLIDWORKS MBD 2020

<strong>SOLIDWORKS MBD 2020</strong> <br/>SOLIDWORKS MBD 2020 podjetjem pomaga določiti in organizirati podatke o izdelkih in proizvodnji ali PMI (vključno s podatki 3D modela) in objavljati le-teh v datotečnih standardnih oblikah. Posamezne opombe so sedaj združene v mapah pod vsakim annotation pogledom, da bi lažje prikazali razmerje med opombo in pogledom, v katerem so bile opombe dodane.
Mape z opombami v MBD