SOLIDWORKS MBD

Definirajte, pozicionirajte in objavite 3D opombe, vključno s podatki 3D modelov v standardnih formatih datotek v industriji.

Definiranje 3D opomb
SOLIDWORKS MBD vam omogoča definiranje opomb na osnovi gradnikov na nivoju kosa ali sestava (DimXpert) in uvoz 3D opomb drugih CAD formatov za bolj učinkovito oblikovanje.

Pozicionirajte 3D opombe
Ko je število 3D opomb preveliko, lahko skrijete in prikažete opombe avtomatsko z rotacijo modela, zajamete celovite nastavitve 3D pogledov podobno vizualnim zaznamkom, primerjate 3D opombe med različnimi revizijami za analizo kritičnih razlik in uporabo 3D pogledov na 2D risbi če je potrebno.

Objava 3D podatkov z opombami in pogledi
SOLIDWORKS MBD vam omogoča komunikacijo direktno v 3D okolju. Uporabljate lahko 3D PDF za katerega lahko ustvarite vaše predloge za objavo, kontrolirate natačnost in velikost PDF-a, objavite kosovnice in opombe, pripnete različne datoteke in ustvarite ter pripnete STEP 242 datoteko. Z SOLIDWORKS MBD je mogoč tudi izvoz v eDrawings format ali STEP 242 s programsko prepoznavnimi opombami.

Zmanjšajte število odpadkov in čas predelave
Za razliko od napačne komunikacije v 2D risbah in izdelave na osnovi datiranih 2D risb, SOLIDWORKS MBD olajša 3D inženirsko komunikacijo z integriranimi 3D specifikacijami, večjo jasnostjo, zmanjšano dvoumnostjo in krajšo potjo posodobitve.

Odpravite zamude na trgu
SOLIDWORKS MBD dodaja jasnost v proizvodni komunikaciji s 3D-integriranimi specifikacijami, ki lahko samodejno skrajšajo čas nadaljne uporabe, naprimer za CAM in CMM programiranje. SOLIDWORKS MBD omogoča več kot samo programiranje na osnovi geometrije z uporabo 3D opomb.

Zmanjšajte stroške storitev
SOLIDWORKS MBD definira in organizira intuitivne 3D specifikacije, integrirane z modeli, kar skrajša učno krivuljo. Rezultat visokokakovostnega formata STEP 242 in 3D PDF je skladen z dolgoročnim standardom za arhiviranje in pridobivanje (LOTAR).