SOLIDWORKS PDM PROFESSIONAL

SOLIDWORKS 3D CAD omogoča vam in vaši razvijalski ekipi, da hitro in učinkovito pretvorite nove ideje v odlične produkte.

Zmogljivo upravljanje s podatki za večja podjetja!

SOLIDWORKS PDM Professional z uporabo Microsoft® SQL Server Standard razširja zmogljivosti sistema SOLIDWORKS PDM Standard in še dodatno olajša vašemu podjetju deljenje podatkov in sodelovanje pri načrtovanju.

Sodelovanje preko meja

Podjetja se lahko raztezajo preko različnih kontinentov in časovnih pasov. SOLIDWORKS PDM Professional ustvari enotno razvojno skupino ne glede na razdaljo ali lokacijo.

 • Iskanje podatkov na več različnih načinov, z uporabo parametrov kot npr.: ime datoteke, vsebina oz. tekst znotraj datoteke, lastnosti datoteke kot npr: številka kosa, opis, trenutno stanje v delovnem toku, …
 • Z replikacijo zalogovnika omogočite dislociranim uporabnikov po svetu hiter dostop do načrtov, opisov in dokumentacije
 • Omogočite vsem uporabnikom v podjetju, kot tudi zunanjim partnerjem, da z različnimi napravami (pametni telefoni, tablice) in preko spletnih portalov dostopajo do podatkov in sodelujejo v razvojnem procesu
 • S podporo protokoloma Active Directory (AD) in Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) še enostavneje dodelite dostop do datotek že obstoječim uporabnikom

Enostavno upravljajte vse podatke

Podatki produkta poleg mehanskih CAD načrtov in risb obsegajo tudi spremno dokumentacijo in še marsikaj drugega. SOLIDWORKS PDM Professional tako omogoča učinkovito upravljanje vseh informacij, vezanih na načrtovanje.

 • Ustvarite kosovnice z različnimi informacijami za različne oddelke
 • Pregledujte, upravljajte in tiskajte dokumente iz več kot 250 različnih tipov datotek (tudi datoteke drugih CAD formatov, Microsoft Office, slike, animacije, …)
 • PDM sistem lahko samodejno ustvari PDF datoteke iz risb ali pa konvertira datoteke v STEP format
 • Omogočena je integracija znotraj več različnih CAD aplikacij, SOLIDWORKS Electrical in tudi Microsoft Office

Avtomatizirajte poslovne procese

SOLIDWORKS PDM odlikuje uporabniški grafični vmesnik, ki pomaga zmanjšati dodatno administrativno delo, medtem ko v ozadju samodejno sledi vsem spremembam in tako vzpodbuja doslednost in odgovornost.

 • Omogoča več različnih delovnih tokov, za potrebe različnih postopkov potrjevanja za različne tipe dokumentov
 • Omogoča vzporedno potrjevanje iz strani več oseb hkrati
 • Generator serijskih številk samodejno ustvari in določi unikatne številke kosom, projektom ali ID številke vsem dokumentom
 • Z enim klikom lahko ustvarite celotno strukturo map in standardnih dokumentov za nove projekte in tako na enostaven način zagotovite doslednost in popolnost podatkov

Tipi odjemalcev in licenc za SOLIDWORKS PDM Professional:

SOLIDWORKS PDM Professional CAD Editor

Podprta je integracija in delo s SOLIDWORKS datotekami znotraj programa SOLIDWORKS. Podprta je tudi integracija in delo z drugimi CAD programi in njihovimi datotekami. Ta tip licence je primeren za vse, ki bodo takšne programe in pripadajoče datoteke uporabljali in spreminjali.

SOLIDWORKS PDM Professional Contributor

Vključuje vse funkicje CAD Editor licence, razen vtičnikov za CAD modelirnike. Ta tip licence je torej primeren za vse, ki bodo delali predvsem z drugimi tipi datotek (dokumentacija, tehnične informacije, specifikacije itd.)

SOLIDWORKS PDM Professional Viewer

Omogočen je le ogled in branje datotek – uporabniku spreminjanje datotek oz. njihovih stanj ni omogočeno. Ta tip licence je primeren za tiste uporabnike, ki potrebujejo dostop le za branje datotek. V paketu se dobi pet (5) licenc.