SOLIDWORKS PDM STANDARD

SOLIDWORKS 3D CAD omogoča vam in vaši razvijalski ekipi, da hitro in učinkovito pretvorite nove ideje v odlične produkte.

Enostavno upravljajte SOLIDWORKS podatke v manjši razvojni skupini!

SOLIDWORKS PDM Standard, ki uporablja Microsoft® SQL Server Express podatkovno bazo in je v celoti vgrajen v SOLIDWORKS 3D CAD in Windows® Explorer, omogoča intuitiven nabor lahko nastavljivih orodij za upravljanje SOLIDWORKS datotek.

Hitro najdite svoje podatke

Konstrukterji lahko precej časa porabijo za iskanje datotek. SOLIDWORKS PDM Standard vsebuje robustna iskalna orodja za pospešitev iskanja.

 • Napredno iskanje je integrirano v Windows Explorer (Raziskovalec)
 • Polja na iskalnem obrazcu se prilagodijo glede na tiste podatke oz. informacije, po katerih vaše podjetje najpogosteje išče
 • Z vgrajenim predogledom lahko brez odpiranja hitro preverite, ali je najdena datoteka res tista, katero ste iskali

Ohranite vse verzije datotek in njihovo zgodovino

Ročno ustvarjanje in ohranjanje različnih verzij datotek in njihove zgodovine je težko in lahko povzroči veliko redundatnih informacij. SOLIDWORKS PDM Standard ta proces poenostavi, saj se vse verzije in zgodovina datoteke ustvari in beleži avtomatsko in v ozadju.

 • Avtomatsko ustvarjanje verzij datotek in spreminjanje ter posodabljanje referenc
 • Prilagodljiva revizijska shema glede na standarde v podjetju
 • Avtomatsko dvigovanje revizij, glede na potrditveni proces
 • Enostaven dostop do prehodnih verzij kosov, sestavov in risb, tudi znotraj programa SOLIDWORKS

Elektronski delovni tok

Zanašanje na proces potrjevanja dokumentov, ki ni digitalen je neučinkovito in popolno zapravljanje časa. SOLIDWORKS PDM Standard ta proces avtomatizira in hkrati poskrbi za hitro obveščanje vseh, ki morajo biti o spremembah obveščeni.

 • Glede na stanje datoteke znotraj delovnega toka lahko spremenite oz. kontrolirate dostop do datoteke določenim uporabnikom
 • Ko datoteka spremeni stanje v delovnem toku, lahko PDM sistem samodejno odpošlje obvestila relevantnim uporabnikom in/ali skupinam
 • Omogoča uporabo do 10 različnih stanj, med katerimi lahko dodate svoj elektronski podpis pri potrjevanju datoteke
 • Enostaven grafični vmesnik za ustvarjanje popolnega delovnega toka

Tipi odjemalcev in licenc za SOLIDWORKS PDM Standard:

SOLIDWORKS PDM Standard Editor

Podprta je integracija in delo s SOLIDWORKS datotekami znotraj programa SOLIDWORKS. Ta tip licence je primeren za vse, ki bodo uporabljali in spreminjali SOLIDWORKS datoteke. Ena (1) licenca se pridobi le ob nakupu SOLIDWORKS Professional ali Premium paketa in ni na voljo za nakup kot samostojna licenca.

 

SOLIDWORKS PDM Standard Contributor

Integracija in delo s SOLIDWORKS datotekami znotraj programa SOLIDWORKS nista podprta. Ta tip licence je primeren za vse, ki bodo SOLIDWORKS datoteke upravljali ali pa spreminjali in uporabljali druge tipe datotek (dokumentacija, tehnične informacije, specifikacije, …)

 

SOLIDWORKS PDM Standard Viewer

Omogočen je le ogled in branje datotek – uporabniku spreminjanje datotek oz. njihovih stanj ni omogočeno. Ta tip licence je primeren za tiste uporabnike, ki potrebujejo dostop le za branje datotek. V paketu se dobi pet (5) licenc.